Persoonlijk

Netflix favs Januari 2021

Netflixen blijft mijn favoriete tijdverdrijf tijdens Corona. Afgelopen maand heb ik toch wel wat series gezien, daar zaten zeker toppertjes bij voor mij!

Netflixen blijft mijn favoriete tijdverdrijf tijdens Corona. Afgelopen maand heb ik toch wel wat series gezien, daar zaten zeker toppertjes bij voor mij!

Mijn favorieten van afgelopen maand op een rij:

GLOW

Deze Amerikaanse komische dramaserie speelt zit af in het LA van de jaren 80. De jonge actrice Ruth Wilder loopt de beste rollen steeds mis door mannen en casting directors die haar niet serieus nemen. Samen met een stel buitenbeentjes besluit ze deel te nemen aan een aditie voor de “Gorgeous Ladies of Wrestling” of GLOW. Ik vind vooral de muziek in de serie gewoon GE-NI-AAL! 😊 Zo geniaal dat ik van mijn favoriete hits een Spotify playlist heb gemaakt. ⬇️

Stranger Things

Stanger Things staat wellicht al suuuuuperlang op Netflix en iedereen heeft deze serie ondertussen als eerste gebinged. Dat is dat typical me: Wanneer er veel lawaai gemaakt wordt rond een serie, stel ik het kijken uit en vraag ik om niet te spoilen! 😬 Anyways, Stranger Things was zo spannend dat de verleiding groot was om steeds verder te kijken en te laat in bed te kruipen. 🙊

Lupin

De misdaadserie ging in première begin deze maand en gaat over de zoon van een immigrant Assane Diop. Hij wil graag wraak nemen omdat zijn vader vals beschuldigd werd van een misdaad en door schaamte zelfmoord pleegde. Diop wil na 25 jaar gerechtigheid voor zijn vader en laat zich om zijn doel te bereiken inspireren door het verhaal van Arène Lupin. Assane gaat tot het uiterste om de naam van zijn vader te zuiveren. Dit zorgt voor heel wat spanning en sensatie.

Please Like Me

Deze Australische Dramedy gaat over 20-jarige Josh die gedumpt wordt door zijn jeugdliefde Claire. Claire denkt immers dat Josh gay is en dit blijkt ook zo te zijn … Josh beslist om terug bij zijn moederRose in te trekken na haar mislukte zelfmoordpoging. Rose kan de scheiding met haar man Alan niet verwerken.

De verhaallijn leek me dramatisch en verdrietig, maar al gauw voelde ik heel wat sympathie voor de schat van een Josh en zijn lieve vrienden. Dit is voor mij een van mijn favo feel good series geweest sinds lange tijd!

Self Made

Deze miniserie gaat over het waargebeurd verhaal van Sarah Breedlove, beter bekens als madam C.J. Walker. Sarah is een arme Afro-Amerikaanse wasvrouw die een ​​schoonheidsimperium opbouwt en zo de eerste vrouwelijke selfmade miljonair wordt.

Rassenproblematiek, schoonheidsidealen, ongelijkheid tussen mannen en vrouwen … Heel wat boeiende onderwerpen komen aan bod! Ik vond het vooral een hele inspirerende serie, omdat Sarah er toch in sloeg om met de weinig rechten die Afro-Amerikaanse mensen hadden in Amerika toch een succesvol, betekenisvol leven wist op te bouwen.

Spinning Out

Kunstschaatsen was iets waar ik als kind graag naar keek en om een of andere redenen me echt fascineerde. Fantastische glitterpakjes, de drama/expressie tijdens een kür en de muziek. GE-WEL-DIG!

Deze dramaserie gaat over Kat, een bipolaire kunstschaatsster die haar droom najaagt om Olympisch goud te winnen. Kat zoekt tijdens 10 aflevering een balans in liefde, angsten, concurrentie, familie en haar geestelijke gezondheid.

Bridgerton

Dit Amerikaanse kostuumdrama is gebaseerd om de succesvolle historische romans van Julia Quinn. Het plot draait om Daphne Bridgerton en de eeuwige vrijgezel en Duke of Hastings, Simon Basset ➡️ HALLOWKES TROUWENS 🙊.

De twee worden door iedereen in de gaten gehouden en spreken af om een quasiverhouding aan te gaan om van alle roddels af te zijn. Ondertussen verschijnt er ook nog een high society roddelblad, geschreven door de mysterieuze Lady Wistledown, die zich uitlaat over het doen en laten van Daphne.

Tijdens de vele balscènes hoor je instrumentale versies van onder andere Ariana Grande en Billie Eilish gespeeld door het Vitamin String Quartet.

Zeer impressionante jurken, haartooien en euh mannenbillen! 😂

Queen Gambit

Deze miniserie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Walter Trevis uit 1983. Het verhaal gaat over wees en schaakwonder Beth Harmon die graag ’s werelds grootste schaker wil worden. Tijdens haar zoektocht worstelt ze met emotionele problemen en een drugs- en alcoholverslaving.

Virgin River

Verpleegkundige Melinda Monroe uit LA besluit om haar leven om te gooien. Ze solliciteert voor een baan in Virgin River, een afgelegen stadje in het noorden van Californië. Door deze nieuwe start dacht ze dat ze haar pijnlijke herinneringen kon achterlaten, maar ze merkt al snel dat dit lastiger is dan gedacht. Het verhaal van deze meeslepende romantische dramaserie is gebaseerd op de romantische boekenreeks van schrijfster Robyn Carr, die ruim twintig boeken over het stadje schreef.

Deze series staan nog op mijn lijstje

  • Never have I ever
  • Outlander
  • The Vampire Diaries ➡️Don’t judge me! 😂 Ik heb die serie nog nooit in mijn leven gezien, dus dit is echt uit curiositeit.
  • The Umbrella Academy

Welke series vonden jullie afgelopen maand geweldig? En welke staan nog op jullie lijstje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: